ZLF-LogoCMYK-300dpi

Student Commerciële Economie wint Windesheim Flevopenning 2017

Tijdens het Flevopenningen Ondernemersgala bij Balk Shipyard op Urk heeft Samantha Voorneveld de prestigieuze ‘Windesheim Flevopenning voor Beste Comakership 2017’ in ontvangst genomen.

De jury was unaniem over de keuze van de winnaar van de Flevopenning: ‘Samantha heeft een kwalitatief sterk product opgeleverd, dankzij een solide toegepast onderzoek. Bij de uitwerking van haar idee heeft ze innovatiekracht en ondernemerschap getoond. Door verspilling tegen te gaan, levert ze ook een bijdrage aan het thema duurzaamheid en is het resultaat van grote meerwaarde voor Van Duijnen Horeca.

Comakerships

Drie studententeams van Windesheim Flevoland streden om de Windesheim Flevopenning 2017 voor het beste Comakership, een projectopdracht op hbo-niveau, die wordt uitgevoerd bij een bedrijf of instelling. De genomineerde studenten, hun opdrachtgevers en docenten waren aanwezig op het zakelijke topevenement van Flevoland.

De studenten pitchten hun projecten eerder voor de jury, bestaande uit wethouder van Lelystad Elly van Wageningen, Coloriet-bestuurder Aukje Reinders-van Galiën, VNO-NCW Flevoland bestuurslid Daniel de Jong, directievoorzitter van Rabobank Almere Ugur Özcan en wethouder van Almere Mark Pol.

De andere genomineerden

Bedrijfseconomiestudenten Matthijs Venema, Barry Straub en Justin Lorent zetten De Flevolandse Zaak op voor ondernemers met financiële problemen. Het oplossen van (financiële) problemen begint met een goede administratie en daar ondersteunt De Flevolandse Zaak bij. De jury roemde de maatschappelijke impact van dit Comakership en de toewijding waarmee de studenten na afloop van het project in de zomervakantie hebben doorgewerkt.

Bouwkundestudenten Nick Rots en Maro Lange maakten voor hun Comakership de door architect Geert-Jan de Jong ontworpen ‘spiral tower’ bouwklaar. De toren van 10 meter hoog, gemaakt van duizend pallets, verrees in januari op de Esplanade in Almere voor de open dag van het KAF. De studenten hebben het hele proces doorlopen: van de vergunning tot het stappenplan voor ROC-studenten die de toren hebben opgebouwd. Dat het bouwwerk duurzaam is en dat er ook mbo-studenten aan het project verbonden zijn, was voor de jury een groot pluspunt.

 

Hulp, advies en coaching voor ondernemers die wonen in de provincie Flevoland

Gegevens