• Slice1
  • Slice2
  • Slice3
  • Slice4
  • Slice5
  • Slice6

ZLF-LogoCMYK-300dpi

Het ZLF kan ondernemers die in Flevoland wonen ondersteunen die financiële problemen hebben vanwege het coronavirus

Ondernemers die in zwaar weer zitten door het coronavirus kunnen mogelijk een beroep doen de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers, ook wel Tozo of Torzo genoemd.

Deze regeling is bedoeld voor ondernemers met een levensvatbaar bedrijf, die tijdelijk financiële problemen ondervinden. De ondernemer kan in aanmerking komen voor een periodieke uitkering en/of bedrijfskapitaal.

Klik hier voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid over deze tijdelijke overbruggingsregeling.

Indien noodzakelijk kan het ZLF, zodra er een aanvraag is ingediend, een voorschot op de uitkering voor levensonderhoud verstrekken

Klik hier voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid over de economische maatregelen met betrekking tot het coronavirus.

Ook de Kamer van Koophandel (KvK) heeft een loket geopend voor ondernemers met vragen over het coronavirus. Dit loket is telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 0800-2117. Dit gratis nummer is op werkdagen geopend van 08:30 tot 17:00 uur.
Bij dit telefonisch loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Je kunt ook vragen stellen over voorraden, personeel, financiële impact en het aanvragen van werktijdverkorting. Het loket is ook te bereiken via https://www.kvk.nl/coronaloket.