• Slice1
  • Slice2
  • Slice3
  • Slice4
  • Slice5
  • Slice6

ZLF-LogoCMYK-300dpi

Boeren voor Buren: steuntje in de rug voor zelfstandig ondernemers uit Almere

De klap van de coronacrisis is voor veel (boeren)bedrijven, ondernemers en zzp-ers voelbaar. Om hen een steuntje in de rug te geven en om de lokale economie te stimuleren is Boeren voor Buren Almere opgericht. Ondernemers kunnen groenten en fruit, rechtstreeks uit de Flevopolder, bestellen voor een aantrekkelijke prijs. Initiatiefnemer is vereniging Flevofood. De Rabobank en gemeente Almere ondersteunen het project.

Korte ketens steeds belangrijker
Zelfstandig ondernemers uit Almere die gebruik maken van de TOZO regeling of het BBZ ontvangen een brief in de bus met het exclusieve aanbod om voordeliger verse groenten en fruit te kopen. Duurzaam geteelde groenten, rechtstreeks van de Flevolandse boer. De prijs die zij daarvoor betalen is gunstig - iets boven de kostprijs van de boer - en ruim onder de winkelprijs. De boer krijgt een faire prijs voor zijn producten.

Tweewekelijks bestellen
Via de website Boeren voor Buren kan met tweewekelijks een basispakket van 5 kg, 10 kg of 16 kg groenten en fruit bestellen. De uitgifte van de eerste ronde pakketten is op vrijdag 21 november a.s. bij Zorgkwekerij Weet hoe je Leeft, Linnaeusweg 15 op de Buitenvaart.

Bedoeld voor de lange termijn versneld opgezet door de crisis
Boeren voor Buren Almere is gestart in oktober 2020, met Amsterdam als succesvol voorbeeld. Almere richt zich op zelfstandig ondernemers, omdat er veel ondernemers zijn die het zwaar hebben. Het aanbod is nu exclusief voor deze doelgroep. Mogelijk dat later de doelgroep wordt uitgebreid. Boeren voor Buren is door de coronacrisis versneld opgezet. Het is echter de bedoeling dat het voor de lange termijn gaat lopen. Kijk voor meer informatie op www.boerenvoorburen.nl