• Slice1
  • Slice2
  • Slice3
  • Slice4
  • Slice5
  • Slice6

ZLF-LogoCMYK-300dpi

Steunpakket voor zelfstandig ondernemers tot 1 juli 2021
Omdat de situatie rond het COVID-19 virus nog niet is veranderd, heeft het Kabinet onlangs laten weten dat de Tozo is verlengd. Vanaf 1 oktober kunnen ondernemers deze tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 3) aanvragen of de eerder verkregen Tozo verlengen. De Tozo-regeling wordt in 2 delen opgeknipt: Tozo 3 loopt van 1 oktober 2020 tot 1 april 2021. Vanaf  1 april 2021 volgt een periode van 3 maanden voor Tozo 4, tot 1 juli 2021. De voorwaarden blijven gelijk aan de Tozo 3.
 

Bij de Tozo 2, 3 en 4 geldt, dat het inkomen van de partner meetelt voor het bepalen van de hoogte van de aanvullende uitkering. Door een wijziging kan de uitkering op basis van de Tozo 3 vanaf 1 februari 2021 aangevraagd worden vanaf de 1e van de maand voorafgaande aan de maand waarin de aanvraag is gedaan. Ook bij de Tozo 4 kan er met terugwerkende kracht aangevraagd worden, het is echter niet mogelijk om vanuit de Tozo 4 nog aanvragen te doen voor de Tozo 3.

 
Klik op de button om direct naar de digitale Tozo-formulieren te gaan.
 
Meer informatie
Klik op de hieronder geplaatste button voor meer informatie over de Tozo.
 
Het ZLF
Het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF) is een samenwerkingsverband van de 6 Flevolandse gemeenten (Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde). Als gemeentelijk loket zorgt het ZLF voor kredietverlening en inkomstenondersteuning voor ondernemers die wonen in Flevoland.
 
Het ZLF adviseert en ondersteunt startende, gevestigde, oudere en beëindigende ondernemers op het gebied van ondernemerschap.
Het ZLF zorgt voor de uitvoering van onder andere de volgende wettelijke regelingen:
• het Bbz 2004 (Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004);
• toepassing van de IOAZ (Wet inkomensvoorziening oudere en
  arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen).
 
Meer informatie over het ZLF: download de brochure 'Zo zit het met financiering en begeleiding via het Zelfstandigenloket Flevoland!'.