ZLF-LogoCMYK-300dpi

De Flevolandse Zaak

Ondernemers en ex-ondernemers met financiële problemen, hebben vaak een achterstand in de boekhouding en ambtshalve aanslagen ontvangen van de belastingdienst. De Flevolandse Zaak (FLZ) kan uitkomst bieden bij het opstellen van financiële gegevens wanneer hij of zij niet meer de middelen heeft om dit te laten doen.

Bestaande ondernemer
In een periode van maximaal 6 maanden kan de Flevolandse zaak de boekhouding op orde brengen. Na deze periode moet duidelijk zijn of de ondernemer zijn onderneming verder zelfstandig kan voortzetten.

Schuldhulpverlening
Voor (ex-)ondernemers met een problematische schuldensituatie biedt schuldhulpverlening vaak de enige oplossing. Juist als er een oplossing nodig is voor schulden, is het noodzakelijk dat de boekhouding op orde wordt gebracht, aangiften bij de Belastingdienst worden ingediend en er inzicht komt in de cijfers.

De Flevolandse Zaak kan helpen door de boekhouding en belastingaangiftes van de (ex-) )ondernemers te behandelen. Het voornaamste doel is dat de ex-ondernemers een schuldsaneringstraject kunnen doorlopen en financieel zelfredzaam worden.

Kosten
U mag éénmalig en maximaal een half jaar gebruik maken van de diensten van de Flevolanse Zaak. Er zijn geen verdere kosten aan verbonden.

De samenwerking tussen u en de Flevolandse Zaak wordt in een samenwerkingsovereenkomst vastgelegd.

Aanmelden
Om mee te kunnen doen kijkt de gemeente naar de volgende punten:
• U woont in Flevoland;
• U staat of stond recent ingeschreven bij de KvK;
• U verkeert in financieel zwaar weer door onvoldoende inkomen en/of schulden;
• Ondersteuning bij de financiële administratie zou u helpen om weer positiever vooruit te kijken;
• U bent gedurende het hele traject beschikbaar.

U kunt zich door middel van het intakeformulier aanmelden.

Kies bij "voor wat wenst u een verzoek in te dienen?" voor de optie "Aanmelding voor de Flevolandse Zaak (FLZ)".

  • De Flevolandse Zaak helpt o.a. ondernemers die in financieel zwaar weer zijn beland.
  • Voor de meeste problemen bestaat een oplossing. Soms is hulp nodig om deze oplossingen te implementeren. Dit is wat de Flevolandse Zaak u kan aanbieden. Samen op zoek naar oplossingen!