ZLF-LogoCMYK-300dpi

De Flevolandse Zaak

Team van de Flevolandse Zaak

  • DFZ foto BarryIk ben Barry Straub. Ik ben per 1 februari 2016 stagiaire bij de Flevolandse Zaak. Ik volg momenteel de opleiding Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Windesheim Flevoland in Almere waar ik met plezier heen ga. Wat mij aanspreekt in de Flevolandse Zaak is de hulp die wordt verleend aan ondernemers in slecht weer, ondernemers die zonder deze hulp waarschijnlijk ten onder gaan. Daarnaast stelt het mij in staat om met allerlei facetten van het bedrijfsleven in aanmerking te komen om zodoende mijn kennis in de praktijk te brengen én te vergroten. Mijn verwachting is dan ook dat ik hier veel zal leren van tal van zaken als boekhouden, belastingen, adviseren en andere aspecten van het vak door nauw met de ondernemer samen te werken. Mijn sterke punten zijn een open houding hebben, altijd op zoek gaan naar een oplossing en goed overweg kunnen met cijfers. De keuze voor de Flevolandse Zaak was voor mij heel duidelijk, overweg kunnen met ondernemers en veel van elkaar kunnen leren, dat is een zeer interessante uitdaging! Het maakt mij daarbij niet uit of het gaat om ondernemers die in slecht weer verkeren of ondernemers die net beginnen met ondernemen.

  • Ik ben Jaco Louwerens. Per 1 februari jl. ben ik stagiaire bij De Flevolandse Zaak. Momenteel zit ik in het 3e jaar van de opleiding Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Windesheim Flevoland in Almere. Behalve dat ik nu mijn kennis die ik vanuit school heb opgedaan in de praktijk kan uitvoeren, spreekt de interactie met de klant mij erg aan. Daarnaast ben ik zeer positief over de hulp die De Flevolandse Zaak verleend aan ondernemers die (financieel) in slecht weer verkeren. Het is belangrijk dat deze ondernemers zo snel mogelijk te hulp geschoten worden zodat ze alles weer op orde krijgen. Het zal een zeer leerzame periode worden waarin ik ook veel zal opsteken, ook van (achterliggende) verhalen van klanten.

  • Goedendag mijn naam is Rik Heeren. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de opleiding bedrijfseconomie aan de hogeschool Windesheim Flevoland. Sinds 1 februari 2017 ben ik stagiair met drie mede studenten bij De Flevolandse Zaak (DFZ). Wat mij erg aansprak van De Flevolandse Zaak is het feit dat ondernemers worden geholpen die in zwaar weer verkeren. Persoonlijk vind ik dit een mooi initiatief en ik ben dus blij dat ik mijn steentje bij kan dragen. Ook ben ik blij dat ik met deze stage de theorie die ik op school heb opgedaan kan toepassen in de praktijk. Zo hoop ik mijzelf te ontwikkelen tot een waardig professional, wat mede door deze stage bij De Flevolandse Zaak een stuk makkelijker is geworden, door de enorme praktijkervaring die je hier opdoet.

  • Ik ben Jasper Goes, momenteel 21 jaar oud. Ik studeer bedrijfseconomie aan de hogeschool Windesheim Flevoland. Bedrijfseconomie sprak mij aan, omdat het erg cijfermatig is. Dit is een van mijn sterke punten. De Flevolandse Zaak geeft mij de kans de op school geleerde kennis over boekhouden in de praktijk toe te passen. Dit gaat samen met het helpen van een ondernemer die hulp behoevend is. Op deze manier dragen mijn werkzaamheden ook echt iets bij. Hiernaast doen mijn groep en ik onderzoek naar de mogelijkheden voor De Flevolandse Zaak om startende ondernemers te kunnen helpen op meerdere manieren. Denk hierbij aan het opstellen van ondernemingsplannen en of financiële prognoses. Mijn sterke punten zijn mijn rekenvaardigheid, het snel oppikken van dingen en altijd bereid zijn iemand te willen helpen.

  • Mijn naam is Marcel Tebeest en ik ben sinds 1 februari jl. als stagiaire werkzaam bij de Flevolandse Zaak. Ik ben woonachtig in Almere en ben een derde jaars Bedrijfseconomie student aan het Windesheim Flevoland. Wat mijn aanspreekt aan de Flevolandse Zaak is de hulp die wordt verleend aan ondernemers in zwaar weer, ondernemers die zonder deze hulp misschien wel ten onder gaan. Het stelt mij in staat om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en te vergroten. Ik verwacht dat ik hier veel zal leren op het gebied van boekhouding, belastingen, adviseren en vele andere aspecten van het vak. Mijn sterke punten zijn: Analytisch vermogen, een kritische houding en natuurlijk het bieden van de helpende hand.

  • Mijn naam is Michal Olszewski. Ik ben 21 jaar en bedrijfsadministrateur in opleiding. Via mijn school, het Mbo-college Lelystad, heb ik de kans gekregen om stage te lopen bij De Flevolandse Zaak. Wat ik zo mooi vind aan deze stageplek, is de mogelijkheid om mensen in nood te helpen. Ik wil een steentje bijdragen aan een goed initiatief en hoop hier veel leerzame momenten te beleven. Mijn sterke punten zijn doorzetten en niet opgeven wanneer het even niet lukt.


Dankzij deze partijen bestaan wij

Zelfstandigenloket Flevoland

 


Het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF) is een samenwerkingsverband van de 6 Flevolandse gemeenten (Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde). Als gemeentelijk loket zorgt het ZLF voor kredietverlening en inkomstenondersteuning voor ondernemers woonachtig in Flevoland.

Hogeschool Windesheim Flevoland

 


Windesheim Flevoland werkt samen met bedrijven en instellingen in Flevoland en houden het onderwijs graag praktijkgericht en actueel. Door samen te werken met overheid, bedrijfsleven en ondernemers in de provincie krijgen de studenten de beste leeromgeving en tegelijkertijd draagt Windesheim Flevoland bij aan het verhogen van het kennisniveau van Flevoland en verdere ontwikkeling van de regio.

Stichting Ondernemersklankbord


Stichting Ondernemersklankbord is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Al ruim 35 jaar begeleidt de stichting ondernemers in het MKB in elke fase van het bedrijf.
Een netwerk van circa 300 deskundige oud-ondernemers en specialisten zetten hun kennis en ervaring vrijwillig in om andere ondernemers te helpen bij hun bedrijfsvraagstukken. Met een ervaren kijk op zaken begeleiden zij, belangeloos én onafhankelijk, de ondernemer in een klankbordtraject.

  • De Flevolandse Zaak helpt o.a. ondernemers die in financieel zwaar weer zijn beland.
  • Voor de meeste problemen bestaat een oplossing. Soms is hulp nodig om deze oplossingen te implementeren. Dit is wat de Flevolandse Zaak u kan aanbieden. Samen op zoek naar oplossingen!

Gegevens