ZLF-LogoCMYK-300dpi

Waarom een Ondernemingsplan 
Wanneer u een bedrijf start moet u er rekening mee houden dat u ongeveer vijftig procent kans hebt dat uw bedrijf de eerste vijf jaar overleeft. De ervaring leert echter dat de kans op succes met tientallen procenten verhoogt wanneer u goed voorbereid van start gaat met een ondernemingsplan.
 
Het opstellen van een ondernemingsplan is voor iedere ondernemer en elk bedrijf van belang; zowel bij een overname, bij een expansie als bij de start van een nieuw bedrijf. Een goede voorbereiding vergroot namelijk uw kans op succes. Een ondernemingsplan geeft inzicht in uw positie, uw doelen en de haalbaarheid van uw idee. Daarnaast biedt u externe partijen (zoals financiers) een duidelijk beeld van uw bedrijf.
 
Hebt u uw idee al grotendeels in kaart gebracht of wilt u direct een uitgebreid ondernemingsplan invullen? Daarvoor heeft het ZLF een ondernemingsplan beschikbaar met een bijbehorend naslagwerk.
 
 
 
Geldboek voor Ondernemers
Ook het Geldboek voor Ondernemers van de Kamer van Koophandel is een bruikbaar naslagwerk. Hierin vindt u specifieke informatie voor (startende) ondernemers over bijvoorbeeld: financieringsvormen, belastingen, financiële problemen, administratie en inkomensondersteunende maatregelen. Daarnaast is er informatie opgenomen over inkomen bij arbeidsongeschiktheid en pensioen.